Skip to main content

Een pittoresk, bijzonder dorp
in de mooie weidse Zaanstreek.

 

Westzaan ligt aan de westkant van Zaandam. Van de 150 molens die er ooit waren, bestaan er nog 2, De Prinsenhof en De Schoolmeester. Binnenkort keert molen de Veldmuis terug en telt Westzaan weer drie molens. Zij herinneren aan de lang vervlogen tijd, evenals de oorspronkelijke structuur van het dorp, een lint met aan weerszijden woningen.

Ook is westzaan net als vroeger nog bijzonder rijk aan natuur

Waar je in Westzaan ook om je heen kijkt, er is overal groen en water. Het poldergebied met de karakteristieke bruggetjes, de vele slootjes, de rietkragen, de ontelbare hoeveelheid weidevogels, de typische Zaanse huisjes met de kenmerkende gevels en de molens zijn slechts enkele kwaliteiten van dit dorp met zijn landschappelijke uitstraling. Zo traditioneel en rustiek ook, in Westzaan zijn tegenwoordig wel alle dagelijkse voorzieningen aanwezig. Van een supermarkt tot een bakker en van huisartsen tot scholen. Je vindt hier alles dat je nodig hebt om ontspannen te leven.

Westzaan kent bovendien een bloeiend verenigingsleven want er zijn voetbal-, korfbal- en tennisverenigingen. En in het buurthuis komen bewoners regelmatig samen voor een feestje of evenement. En het spreekt natuurlijk voor zich dat je door het poldergebied de prachtigste wandelingen en fietstochten maakt.

Vrijheid en rust door het weidse uitzicht

Vanuit je woning kijk je uit over de sloten en het prachtige, weidse achterland, helemaal tot aan Zaandam. Nu, maar ook in de toekomst, want het land is aangewezen als Natura 2000 gebied en daarmee beschermd gebied. Het wordt dus ook de komende jaren niet bebouwd. Het uitzicht geeft je een gevoel van vrijheid en rust. Precies het gevoel waar je naar op zoek bent.

Van de rust van het dorp zo in de drukte van de stad

De rust van het dorp, het weidse uitzicht en de rijkdom aan water en groen geven je alles dat je nodig hebt om te genieten. Wil je naar het centrum? Op de fiets ben je er in 15 minuten. Wil je uitgebreid shoppen of moet je voor werk of school naar de stad? De grote steden zijn dichtbij en makkelijk bereikbaar. Via de A8 ben je in 20 minuten in Amsterdam en in zo’n 25 minuten ben je in hartje Haarlem of Alkmaar. Liever met het OV? Het station ligt op 10 minuten fietsen van je woning. Van daaruit ben je met de trein of bus snel op de plek van bestemming want de verbindingen zijn uitstekend.

De verkoop is in volle gang

Ben je geïnteresseerd in een van de beschikbare woningen of een woning die onder optie staat? Vul onderstaand formulier in of neem direct contact op met de makelaar.

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Nieuwsbrief ontvangen?

Westzijde 131 1506 GB Zaandam
Tel: 075-6168669
E-mail: nieuwbouw@thijssenmakelaardij.nl