Skip to main content

Een kenmerkende traditionele stijl
en moderne voorzieningen.

 

Op zo’n prachtige plek bouw je natuurlijk niet zomaar woningen. Hier ontwikkel je woningen die passen bij het rijke verleden en doen denken aan het prachtige boerenbedrijf. Woningen met respect voor de omgeving waarbij over elk detail is nagedacht. Bij het ontwerp is de architect dan ook niet over 1 nacht ijs gegaan. Glazen dakjes, lichtstraten, gevels van hout, plinten van metselwerk en de enorme nokhoogte. Het zijn slechts enkele van de karakteristieke elementen die de woningen kenmerken.

Riant wonen in het klassieke voorhuis

De woningen worden precies zo gesitueerd als op een klassiek boerenerf. De voorste woning (a), het voorhuis staat aan het lint en krijgt een kapberg. Deze doet denken aan een traditionele kapberg of een open variant van een hooihuis of kapschuur. Hier werden vroeger stro, hooi en graanschoven opgeslagen. De kapberg is straks aan het voorhuis verbonden met een glazen gang wat voor een heerlijk ruimtelijk gevoel zorgt. Op de begane grond van de aangrenzende kapberg kun je natuurlijk een riante slaapkamer realiseren, maar de ruimte leent zich bij uitstek als werkruimte of praktijkruimte. Op de verdieping heb je eenzelfde ruimte als beneden tot je beschikking. Heb je een eigen bedrijf, of wil je een praktijk aan huis realiseren? Dan is dit de ideale plek om te werken. Zo werk je thuis, maar toch apart van je leefomgeving.

De vrijstaande kapberg is de ideale thuis werkplek

Genieten van de ruim
opgezette moderne
schuurwoningen

Met de 10 woningen achter het voorhuis, wordt de indeling van een klassiek boerenerf voortgezet. Deze lopen evenwijdig aan de sloten. Er komen twee keer vier woningen achter elkaar en daarachter komt nog een tweekapper. Dit doet denken aan de opstelling van traditionele boerenschuren.

Tweekapper

De twee-onder-één-kap-woning (D) krijgt een woonoppervlakte van zo’n 145 m2, een nokhoogte van 7 meter én worden levensloopbestendig. Want naast de twee slaapkamers en de badkamer op de eerste verdieping, komt er ook een slaapkamer met badkamer en een walk in closet op de begane grond. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om deze ruimtes eerst aan het woongedeelte toe te voegen of als werkruimte gebruiken. Hoe dan ook, in deze woning kun je dus tot in lengte van dagen blijven wonen.

Gezinswoningen

De andere 8 woningen (b en c) krijgen een nokhoogte van maar liefst 9 meter en een woonoppervlakte van 104 tot maar liefst 136 m2. En hebben daarmee net zo ruimte als een traditionele boerderijwoning. Woon je straks in een van de buitenste woningen, dan beschik je over een carport. De vloer van de eerste verdieping loopt door over deze carport. Daardoor heb je op zowel de eerste verdieping als op zolder extra veel ruimte. Handig als je een groot gezin hebt of als je een walk in closet én een aparte werkkamer wilt. Alle 8 woningen hebben ook een berging. Handig voor spullen die je niet dagelijks gebruikt. De bergingen van alle woningen zijn gesitueerd naast dan wel achter de carport van de buitenste woningen.

De verkoop is in volle gang!

 

Interesse?
Schrijf je in of neem direct contact op met de makelaar.

Een groen erf met een hoge belevingswaarde

Het volledige terrein wordt straks eigendom van jou en je buren. Wel zetten we in op een groen karakter voor de hoeve. Daarom vormen hagen straks de erfafscheiding en is er goed nagedacht over parkeren. Dit is uitsluitend toegestaan voor bewoners. Het voorhuis en de hoekwoningen krijgen een parkeerplaats op de oprit. Voor de tussenwoningen en de twee achterste woningen worden parkeerplaatsen gerealiseerd op het midden van het terrein. Zo heeft elke woning een parkeerplaats op het erf, maar blijft de belevingswaarde van het achterland wel optimaal.

De verkoop is in volle gang

Ben je geïnteresseerd in een van de beschikbare woningen of een woning die onder optie staat? Vul onderstaand formulier in of neem direct contact op met de makelaar.

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Nieuwsbrief ontvangen?

Westzijde 131 1506 GB Zaandam
Tel: 075-6168669
E-mail: nieuwbouw@thijssenmakelaardij.nl